20 355; dikke gelaste wandOpkomende stijl

omroeper:hp709HP180518493 vrijgavetijd:2022-01-08 09:13:52

De invloed van de parameters van het lasproces op de lasstroom omvat voornamelijk twee aspecten: volgens de productiekenmerken van spiraalstalen buizen wordt meestal voor interne lassering gebruik gemaakt van kleine lasstroom.

De lasspanning omdat de lasboog conisch is, en de lasspanning direct invloed heeft op de lengte van de boog. Het productieproces van koudgewalste staalpijp is over het algemeen complexer dan het warm walsen. De afmetingen van de rol van de rol moeten eerst voor de buis worden uitgevoerd. Als het oppervlak niet op de scheur reageert, moet de ronde pijp worden gesneden door de snijmachine om de blanco met ongeveer meters te snijden. Bij het binnengaan van het proces van annexatie moet het zuur echter worden gebruikt voor het drogen, geeft het aan dat de kwaliteit van de stalen pijp niet aan de responsnorm kan voldoen. De koudgewalste staalpijp is korter dan de warmgewalste naadloze stalen pijp, en de wanddikte is over het algemeen kleiner dan die van de warmgewalste staalpijp, maar het oppervlak is feller dan dat van de dikke wand naadloze stalen pijp. Er is niet te veel ruwheid op het oppervlak, en er zijn niet te veel burrs in de diameter. De dikke wand opgerolde pijp is een krachtige fabrikant, citaat, eerlijke werking, met volledige specificaties. Met de toename van de lasspanning neemt de booglengte toe, breidt het zich uit breidt de pool zich uit en wordt een bredere lasformatie verkregen. Als het lassen in een horizontale positie wordt uitgevoerd, de externe lassen van spiraalgelaste pijp wordt uitgevoerd op de helling, en het gesmolten gelast metaal zal lateraal stromen onder de werking van de zwaartekracht. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van warmgewalste stalen pijpen, dikke dikke wandspoelingen, dikke wand rechte naadspoelen, stalen hulzen en kwaliteitsborging van de walserij van pijpen. Nieuwe en oude klanten zijn welkom om te raadplegen tijdens de preferentiële activiteiten. Het kan worden gezien dat hoe groter de lasspanning is, hoe groter de gesmolten poel is, hoe ernstiger de trend van de laterale stroom van gelast metaal zal zijn, wat uiteindelijk zal leiden tot de schuine stroom van gelast metaal.

.Onder de kleine Banqiao Xinyuan-markt voor de handel in materialen van spoelbuizen is dit een relatief volwassen staalverwerkende handelsmarkt. Daarom zijn er meer fabrikanten en meer keuzes, en de natuurlijke verwerking zal goedkoper zijn.

De kolf van de opgerolde pijp (met dezelfde wanddikte) mag niet groter zijn dan tien% van de wanddikte en niet meer dan 2mm.

.De versterking van het lassen is toegenomen, de lasvorming is verslechterd en de randovergang is slecht.

De wanddikte van de warmspoel dikke wand continue pijp is over het algemeen groter dan 20mm, en het bereik van de buitendiameter is 450-3000mm. Warmgewalst dikke continue wandpijp wordt gewalst, gevormd versterkt, gedetecteerd en geleverd onder de voorwaarde van de verwarming van stalen platen. Soms is de wanddikte zeer speciaal en heeft secundaire verwarming nodig. Het wordt gekenmerkt door een kleine buitendiameter tolerantie en een uniforme wanddikte. De belangrijkste reden is dat de warmgewalste dikke wandcontinue leiding de prestaties van de grondstoffen niet zal schaden. De nadelen van warm gewalst dikke wand continue pijp zijn lange verwerkingstijd en hoge kosten. Warmgewalst dikke wandpijp wordt op grote schaal gebruikt: oliecilinder, hydraulisch, brug, rol, enz. Vergeleken met naadloze stalen pijp heeft een dikke wandcontinue pijp de nadelen van lage kosten, snelle levering, het breken van de vaste specificatie van naadloze stalen pijp enzovoort. De dikke wandspoel wordt gelast door buigen van stalen plaat of stalen strip. Volgens het lasseformulier wordt het verdeeld in rechte gelaste pijp en spiraalgelaste buis. Het kan worden onderverdeeld in gewone gelaste pijp, gegalvaniseerde gelaste pijp zuurstof blazen gelaste pijp, draadmouw, metrische gelaste pijp, stationaire pijp, diep waterpomppijp, automobielpijp, transformatoren pijp, gelaste dunne-wandpijp, gelaste speciale pijp en spiraalgelaste gelaste buis. Het is een speciaal productbedrijf dat onderzoek, ontwikkeling en service integreert. Het is al lang gespecialiseerd in warmgewalste stalen pijp, dikke dikke wandwandwandwandrolpijp, dikke wandwandwandwandwandwandwandwandwandwandleiding, stalen behuizing en walspijp fabriek. Continu is toegewijd aan het produceren van alle soorten van circumferentiële naad en longitudinale circumferentiële continue pijp en Pensioen, en wordt hervormd op basis van dezelfde specificatie en model van de traditionele rollend materieel. De functie van de parameters van de spoel gelaste stalen buizen wordt verbeterd met 30%, 16Mn, 16Mn, enz. de productnormen zijn GB /t50205-200, GB /t3092-2001 enz. de producten worden op grote schaal gebruikt in aardolie, chemische industrie, aardgas transmissie, stapel driving, stedelijke watervoorziening, verwarming, gasvoorziening en andere projecten.

De verzegeling en verzegeling worden in de pijpleiding uitgevoerd. De wanddikte van de algemene opgerolde pijp is 20mm en de buitendiameter is 450-3000mm. Het productieproces van de algemene dikke ommuurde opgerolde breedbandpijp kan worden verdeeld in koudtrekken en het warm rollen direct van het productieproces van de wals van stalen plaat en de algemene dikke opgerolde breedbandpijp. Het productieproces van koudgewalste stalen pijp is over het algemeen complexer dan het warm rollen rollen rollen. Als er geen responsspleet op het oppervlak is, moet de kogel worden gesneden door een machine te snijden en te snijden met een lengte van een lege pijp. Bij het binnengaan van het proces van annexatie moet het zuur echter worden gebruikt voor het drogen, en moet aandacht worden besteed aan de vraag of er een groot aantal luchtbellen op het oppervlak worden geproduceerd. Als er een groot aantal bellen ontstaan geeft het aan dat de kwaliteit van de stalen pijp niet aan de responsnorm kan voldoen. De koudgewalste staalpijp is korter dan de warmgewalste naadloze stalen pijp, en de wanddikte is over het algemeen kleiner dan die van de warmgewalste staalpijp, maar het oppervlak is feller dan dat van de dikke wand naadloze stalen pijp. Er is niet te veel ruwheid op het oppervlak, en er zijn niet te veel burrs in de diameter. De dikke wand opgerolde pijp is een krachtige fabrikant, citaat, eerlijke werking, echt en van dezelfde kwaliteit. De dikke wandpijp is van de vaste band, met volledige specificaties. Het lassen, het vormen, het rollen van de kolven en de pijpen, met korte verwerkingstijd, snelle levering en lage kosten, worden hoofdzakelijk gebruikt voor warmgewalste dikke wandspoelen, zoals pijpen, billboard en kolommen. De dikte van warmgewalste dikke wandspoelen is over het algemeen groter dan 20mm en de buitendiameter is 450-3000mm. De warmgewalste dikke wandspoelen worden gerold onder de verwarming van stalen platen. Welding, vorming, deburring, detectie en levering van defecten. Soms is de wanddikte relatief dik en is secundaire verwarming nodig. Het kenmerk is dat de buitendiameter tolerantie klein is Uniforme wanddikte. Het is belangrijk dat de warmgewalste dikke wandspoel de eigenschappen van de grondstoffen niet zal beschadigen. De nadelen van hete rol dikke wand rolpijp zijn lange verwerkingstijd en. Professionele warmgewalste stalen pijp, dikke wandspoel met grote diameter, dikke wandspoel, stalen behuizing, spoelfabriek inspectie is streng, kwaliteitsgarantie. Preferentiële activiteiten zijn in gang gezet, welkom om te raadplegen. Warmgewalste dikke wandspoel wordt op grote schaal gebruikt: cilinderblok, hydraulische druk, brug, roltafel, enz.


20 355; dikke gelaste wandOpkomende stijl



Voor externe lassen wordt een grotere lasstroom gebruikt. Echter, onder de voorwaarde van een hoge lasstroom, en de smelthoeveelheid van lasdraad dienovereenkomstig toeneemt, wat resulteert in de toename van de versterking van de lassen, de verslechtering van de vorming van de lassen en de slechte overgang van de rand.

997 technische norm voor fusie-gebonden epoxy poedercoating van stalen pijpleiding

Er zij op gewezen dat het in de praktijk moeilijk is om het ideale aandeel van metaalzand en metalen bal in het spoelmiddel te bereiken, omdat het harde en broze metaalzand een hogere snelheid heeft dan de metalen bal. Daarom moet het mengsel continu worden bemonsterd en moeten de gemengde spoelingen worden getest. Volgens de deeltjesgrootteverdeling wordt het nieuwe spoelmiddel toegevoegd aan de schoonmaakmachine, en de hoeveelheid metaalzand is meestal hetzelfde in het nieuwe spoelmiddel.

Range.Warmgewalste stalen pijp is een soort dikke stalen pijp die is gewalst onder de voorwaarde dat de stalen plaat wordt verwarmd.

De grootte van de lassen heeft een grote invloed op de kwaliteit van de gewalste stalen pijp. De grootte van de lassen omvat voornamelijk parameters voor het lassen, de vorm van de lasdraad en de positie parameters de fluxstroom, het verloop van het proces en de lassering.

In het proces dat we genoemd hebben, moeten we elk proces uitleggen, zoals groef. We moeten beide zijden van de stalen plaat met inkeping, zodat de vorming van perzikvormige mond in de rolpijp te vermijden.


20 355; dikke gelaste wandOpkomende stijl



Het voornaamste doel van voorverwarming is het verminderen van de koelsnelheid van gelaste gewrichten en prehittetemperatuur. Zoals uit de tabel kan worden gezien, kan voorverwarming de koelsnelheid verminderen, maar heeft in principe geen invloed op de tijd die wordt besteed bij hoge temperatuur, wat ideaal is. Daarom is bij het lassen van dikke wandspoelen met verharding de belangrijkste technische maatregel om de koelsnelheid en de verhardingstendens te verminderen eerder voorverwarming dan verhoging van de lijnenergie. Plasmasnijden van dikke wandspoelpijp is effectiever dan het snijden in gas

equipment maintenance .Continue pijp is toegewijd aan het produceren van alle soorten van de omtrek van de naad, longitudinale circumferentiële continue pijp en penstock, en wordt hervormd op basis van dezelfde specificatie en model van de traditionele pijprolapparatuur.

Over het algemeen kan de productietechniek van dikke wandspoel worden verdeeld in koudtrekken en warm rollen. Het productieproces van koudgewalste dikke wandspoel is over het algemeen meer dan die van warm walsen. De pipe blanco moet eerst worden getest door de afmeting van de rol. Ervan uitgaande dat het oppervlak niet zorgt voor de scheur, moet de ronde pijp worden gesneden door snijmachine. Soms zijn er twee lassen in dikke wandspoel. Waarom gebeurt dit? Het is vooral vanwege de problemen van grondstoffen en materialen. De stalen plaat met de vereiste breedte van de gelaste pijp die de klant nodig heeft, wordt meestal niet geproduceerd door de staalfabriek dus de twee platen moeten worden gelast, zodat dit soort lassen zich voordoet. Het grootste probleem van de dikke wand opgerolde pijp is het lassen. Zolang de foutdetectie kan worden uitgevoerd, kan de levering worden uitgevoerd. De relevante eisen zijn breder dan andere producten. De detectie van dikke wand opgerolde pijp is voornamelijk Voor de ultrasone foutdetector moet de longitudinale lasse op dezelfde cilinder van de spoelpijp niet meer dan twee zijn. De groep van de kontlasse van de spoelpijp moet worden flush. Wanneer de nominale diameter groter is, hydraulische druk, wals brug, roller, enz., versterking van de kwaliteit van de ampt. Vergeleken met naadloze stalen pijp, dikke wandrolpijp heeft de nadelen van lage kosten, snelle levering, dikke wandrolpijpen breken de vaste specificatie van naadloze stalen pijp, enz. professionele warmgewalste stalen pijp, grote-diameter dikke wandwandrolpijp, dikke wand-naad rolleiding, stalen behuizing, rolpijp fabriek en andere producten hebben een volledig assortiment van producten, die goed in huis en in het buitenland verkopen, en de apparatuur heeft een lange levensduur! Producten zijn de leider in de elektro wire industrie. Welkom bij de oproep tot overleg Onderzoek. Kwaliteitsafdeling 3 bewerking van het lasproces en het type gelaste pijp

De invloed van de parameters van het lasproces op de lasstroom omvat voornamelijk twee aspecten: volgens de productiekenmerken van spiraalstalen buizen wordt meestal voor interne lassering gebruik gemaakt van kleine lasstroom.

.De kolf van de opgerolde pijp (met dezelfde wanddikte) mag niet groter zijn dan tien% van de wanddikte en niet meer dan 2mm.

De technologie voor de productie van de rolpijp vereist dat het lassen van de rolpijp een dubbelzijdig lasse is, twee lengterige lassen zijn toegestaan, en de lasafstand groter is dan 300 mm. Het lassersuiterlijk en de kwaliteitsnorm mogen niet lager zijn dan de norm in de lasseringsspecificatie.

Verplaats de stalen pijp twee keer om te lassen en de gewalste pijpgewricht te versterken, en breng deze dan naar het lasplatform voor lassen.