Q355b Grote diameter dikke wand opgerolde pijpHet praktische effect is geweldig

omroeper:hp709HP180518493 vrijgavetijd:2022-02-19 15:04:06

Voor externe lassen wordt een grotere lasstroom gebruikt. Echter, onder de voorwaarde van een hoge lasstroom, wordt het roereffect van gesmolten pool versterkt, en de smelthoeveelheid van lasdraad dienovereenkomstig toeneemt, moeten de kop en de wortel van elke partij stalen plaat spoel onderworpen zijn aan strenge eerste inspectie, met inbegrip van de mechanische eigenschappen, chemische samenstelling, fusiestatus van het lasse, en de niet-destructieve test van stalen plaat spoel. Pas na de vervaardiging van de pijp kan het officieel in productie worden gebracht.

De lengte van het deel: 566, verdeel het in 24-gelijke delen, symmetrisch, en de lengte van elke bissector van het midden naar de zijkant is: 11 110 106 93 84 75 66 57 0, 50 44 40 39 2.

.90% van de ontwikkelde verwerking van dikke wandspoel is CNC-snijmachine, en slechts 10% is handmatig snijden; De CNC snijmachine is slechts een deel van de totale deklaag. 10%, waarvan het aandeel van NC plasma snijden is klein. In de industriële productie omvat het thermisch snijden van dikke wandspoelpijp in het algemeen het snijden van gas het snijden in plasma, het snijden in lasers enzovoort. Onder hen, plasma snijden heeft een groter bereik dan gas snijden Meer efficiënt. Fine plasma snijtechnologie is dicht bij laser snijden in de kwaliteit van het snijden van materiaal oppervlak, maar de kosten zijn veel lager dan laser snijden. Daarom, sinds de succesvolle ontwikkeling van de Verenigde Staten in het midden van de jaren vijftig, is het plasma snijden snel ontwikkeld. Professionele warmgewalste stalen pijp, dikke wandrolpijp, dikke wand-naad-rolleiding, stalen behuizing, rolpijp-fabriek, hoge drukrating, goede waterdichte prestaties, brand- en hoge temperatuurbestendigheid, sterke overbelastingskapaciteit, corrosiebestendigheid, stralingsbescherming en lange levensduur. Met de snelle ontwikkeling van computer- en digitale technologie heeft NC-snijwerk ook de nauwkeurigheid van de verwerking vergroot en verbeterd. Het toont grote voordelen bij het sparen van materialen en het verbeteren van de arbeidsproductiviteit. Dit leidt tot de ontwikkeling van plasmasnijtechnologie van handmatige of semi-automatische tot NC, die een van de belangrijkste richtingen van NC snijtechnologie is geworden. NC plasma-snijtechnologie is een set van high-tech technologieën zoals NC technologie, plasma-snijtechnologie en inverter-stroomvoorziening technologie. De ontwikkeling ervan is gebaseerd op de gemeenschappelijke vooruitgang van computer, plasma arc karakteristiek onderzoek, macht elektronica en andere disciplines. De CNC-snijtechnologie begon in de jaren tachtig, en de CNC-technologie voor het snijden van plasma was later. Onlangs hebben enkele binnenlandse universiteiten, onderzoeksinstituten en fabrikanten echter de NC-technologie voor het snijden van plasma bestudeerd en geleidelijk verschillende specificaties ontwikkeld en geproduceerd van NC-plasmasnijapparatuur, waardoor de kloof tussen buitenlandse geavanceerde technologie wordt verkleind. De grootschalige rolpijp-fabriek van de rolpijp, t-gelaste rolpijpen, foutdetectietectie van de rolpijpen, 16Mn-rolpijp, Q345B-rolpijp en de rolpijp in de speciale vorm, en de t-gelaste rolpijp, 16Mn-rolpijp, Q345B-rolpijp en rolpijp in de speciale vorm die door de rolpijp worden geproduceerd, worden geëxporteerd naar grote technische gebouwen in huis en in het buitenland.

De invloed van de parameters van het lasproces op de lasstroom omvat voornamelijk twee aspecten: volgens de productiekenmerken van spiraalstalen buizen wordt meestal voor interne lassering gebruik gemaakt van kleine lasstroom.

Het volume van de spiraalleiding de Q235B-spiraalleiding, de grote diameter van de dunne-wand-spiraalleiding de Q345B-spiraalleiding, de dikke wand-spiraalleiding, de breedbandleiding van roestvrij staal, de L360 opgerolde pijp, de 16Mn opgerolde pijp en andere speciale producten zijn dienovereenkomstig toegenomen. Met de ontwikkeling van de binnenlandse economische situatie en de versnelling van de ontwikkeling van het lassen en gieten zijn de voordelen van het NC-snijden geleidelijk onderkend. NC snijden verbetert niet alleen de kwaliteit van platen en producten sterk, maar verbetert ook het arbeidsmilieu en de arbeidsefficiëntie. Momenteel zijn de NC-snijmachines die worden gebruikt in de dikke wandspoelindustrie voornamelijk vlammen en gewone plasma-snijmachines, maar zuiver vlamsnijden kan niet voldoen aan de behoeften van de moderne productie. Momenteel zijn de meeste NC snijmachines NC plasma snijmachines. Dit type snijmachine kan voldoen aan de behoeften van de verwerking van dikke wand opgerolde pijpplaten en de verwerking van dikke wand opgerolde pijpstukken dus de vraag zal groter en groter zijn, maar er is nog steeds een zeer duidelijke kloof met vreemde landen, die vooral wordt weerspiegeld in: 90% van de ontwikkelde dikke wand breedband pijpverwerking industrie is digitale regelmachine, en alleen 10% is handmatig snijden; De CNC snijmachine is slechts een deel van de totale deklaag. 10%, waarvan het aandeel van NC plasma snijden is klein. In de industriële productie omvat het thermisch snijden van dikke wandspoelpijp in het algemeen het snijden van gas, het snijden in plasma, het snijden in lasers enzovoort. Onder hen, plasma snijden heeft een groter bereik dan gas snijden Meer efficiënt. Fine plasma snijtechnologie is dicht bij laser snijden in de kwaliteit van het snijden van materiaal oppervlak, maar de kosten zijn veel lager dan laser snijden. Daarom, sinds de succesvolle ontwikkeling van de Verenigde Staten in het midden van de jaren vijftig, is het plasma snijden snel ontwikkeld. Met de snelle ontwikkeling van computer- en digitale technologie ontwikkelt ook NC-snijtechniek zich, wat de nauwkeurigheid van de machinatie verbetert. Het toont grote voordelen bij het sparen van materialen en het verbeteren van de arbeidsproductiviteit. Dit leidt tot de ontwikkeling van plasmasnijtechnologie van handmatige of semi-automatische tot NC, die een van de belangrijkste richtingen van NC snijtechnologie is geworden. NC plasma-snijtechnologie is een set van high-tech technologieën zoals NC technologie, plasma-snijtechnologie en inverter-stroomvoorziening technologie. De ontwikkeling ervan is gebaseerd op de gemeenschappelijke vooruitgang van computer, macht elektronica en andere disciplines. De CNC-snijtechnologie begon in de jaren tachtig, waardoor de kloof tussen buitenlandse geavanceerde technologie wordt verkleind. 20 merken prijs


Q355b Grote diameter dikke wand opgerolde pijpHet praktische effect is geweldig



De wanddikte van de warmspoel dikke wand continue pijp is over het algemeen groter dan 20mm, en het bereik van de buitendiameter is 450-3000mm. Warmgewalst dikke continue wandpijp wordt gewalst, gelast, gevormd, gedetecteerd en geleverd onder de voorwaarde van de verwarming van stalen platen. Soms is de wanddikte zeer speciaal en heeft secundaire verwarming nodig. Het wordt gekenmerkt door een kleine buitendiameter tolerantie en een uniforme wanddikte. De belangrijkste reden is dat de warmgewalste dikke wandcontinue leiding de prestaties van de grondstoffen niet zal schaden. De nadelen van warm gewalst dikke wand continue pijp zijn lange verwerkingstijd en hoge kosten. Warmgewalst dikke wandpijp wordt op grote schaal gebruikt: oliecilinder hydraulisch, brug, rol, enz. Vergeleken met naadloze stalen pijp heeft een dikke wandcontinue pijp de nadelen van lage kosten, snelle levering het breken van de vaste specificatie van naadloze stalen pijp enzovoort. De dikke wandspoel wordt gelast door buigen van stalen plaat of stalen strip. Volgens het lasseformulier wordt het verdeeld in rechte gelaste pijp en spiraalgelaste buis. Het kan worden onderverdeeld in gewone gelaste pijp, gegalvaniseerde gelaste pijp, zuurstof blazen gelaste pijp, draadmouw, metrische gelaste pijp, stationaire pijp, diep waterpomppijp, automobielpijp, transformatoren pijp, gelaste dunne-wandpijp, gelaste speciale pijp en spiraalgelaste gelaste buis. Het is een speciaal productbedrijf dat onderzoek, dikke dikke wandwandwandwandrolpijp, dikke wandwandwandwandwandwandwandwandwandwandleiding, stalen behuizing en walspijp fabriek. Continu is toegewijd aan het produceren van alle soorten van circumferentiële naad en longitudinale circumferentiële continue pijp en Pensioen, en wordt hervormd op basis van dezelfde specificatie en model van de traditionele rollend materieel. De functie van de parameters van de spoel gelaste stalen buizen wordt verbeterd met 30%, die het gat vult dat niet kan worden geproduceerd door traditionele rolapparatuur. Het kan stalen pijpen produceren met een diameter van meer dan 400 en wanddikte van 8-100mm. De belangrijkste materialen zijn q23 q34 20, 16Mn, 16Mn, enz. de productnormen zijn GB /t50205-200, GB /t3092-2001 enz. de producten worden op grote schaal gebruikt in aardolie, chemische industrie, aardgas transmissie, stapel driving, stedelijke watervoorziening, verwarming, gasvoorziening en andere projecten.

Voor de aardgaspijpleiding van de fabrikant van rolpijpen met grote diameter van stalen plaat, spiraalnaad, hoogfrequent gelaste stalen pijp voor de transmissie van drukvloeistof, spiraalvormige naad met hoge frequentie gelaste stalen pijp, gelast door middel van baanlassen met hoge frequentie, en spiraalnaad met hoge-frequentie gelaste stalen pijp voor de transmissie van drukvloeistof. De stalen pijp heeft een sterke druklagecapaciteit, een goede plasticiteit en is gemakkelijk te lassen en te verwerken. De spiraalnaad onder water gemaakte gelaste stalen pijp voor algemene laagdrukvloeistoftransmissie is gemaakt van dubbelzijdig automatisch onder water geplaatste booglassen of met één zijde onder water geplaatste booggelaste stalen pijp voor algemene laagdrukvloeistof transmissie zoals water, gas, lucht en stoom. Met de planning en de bouw van vele grote pijpleiding, grote vervorming pijpleiding staal, Producten met een hoge toegevoegde waarde, zoals hoogkwalitatieve warmbuigingen en dikke hulpstukken met lage temperatuur. Q235 gelaste stalen pijp en de standaardindeling ervan: spiraalnaad onder water geplaatste gelaste stalen pijp voor de overbrenging van drukvloeistof) wordt voornamelijk gebruikt voor het vervoer van olie, met een goede concurrentiepositie op de markt en een grote vraag op de markt. De binnenlandse bedrijven hebben echter langzame vooruitgang geboekt bij de ontwikkeling van deze reeks producten; zij moeten zo snel mogelijk een hoge toegevoegde waarde en grote vervorming van pijplijnen staal en warmbuigen staal ontwikkelen dat geschikt is voor industriële toepassing, Staal voor hulpstukken voor buizen met lage temperatuur voor pijpleidingstation, X100 naadnaad met gebogen boog en spiraalvormige naad. Jia Qifeng, manager van het departement, verwelkomt u op elk moment!.

De diameter van de dikke wand opgerolde pijp is over het algemeen boven dn450. Langdurige levering van warmgewalste stalen pijp, dikke wandrolpijp, dikke wand-naad-rolpijp, stalen behuizing, rolpijp-fabriek, oud merk, prijsvoordeel en kwaliteitsgarantie! Soms zijn er twee lassen voor grote diameter dikke wand opgerolde pijp. Waarom gebeurt dit? Het is vooral te wijten aan de problemen van grondstoffen en apparatuur verwerking. De stalen plaat met de vereiste breedte van de door de klant vereiste gelaste buis wordt niet geproduceerd door de staalfabriek, dus de twee platen moeten worden gelast, zodat dit soort lassen plaatsvindt. Het grootste probleem van de dikke wandspoelpijp met grote diameter is het lassen. Zolang de foutdetectie kan worden uitgevoerd, en de longitudinale lasse op hetzelfde vat van de opgerolde pijp mag niet meer dan twee zijn. De groep kontlassen van spiraalvormige buizen moet worden doorspoeld. Wanneer de nominale diameter groter is dan de rughechting moet in de pijp worden uitgevoerd. Bij het walsen van de pijp moet de oppervlakteschade van de plaat worden voorkomen.

target.Het volume van de spiraalleiding, de Q235B-spiraalleiding, de Q345B-spiraalleiding, de grote diameter van de dunne-wand-spiraalleiding, de dikke wand-spiraalleiding, de breedbandleiding van roestvrij staal, de L360 opgerolde pijp, de 16Mn opgerolde pijp en andere speciale producten zijn dienovereenkomstig toegenomen. Met de ontwikkeling van de binnenlandse economische situatie en de versnelling van de ontwikkeling van het lassen en gieten zijn de voordelen van het NC-snijden geleidelijk onderkend. NC snijden verbetert niet alleen de kwaliteit van platen en producten sterk, maar verbetert ook het arbeidsmilieu en de arbeidsefficiëntie. Momenteel zijn de NC-snijmachines die worden gebruikt in de dikke wandspoelindustrie voornamelijk vlammen en gewone plasma-snijmachines, maar zuiver vlamsnijden kan niet voldoen aan de behoeften van de moderne productie. Momenteel zijn de meeste NC snijmachines NC plasma snijmachines. Dit type snijmachine kan voldoen aan de behoeften van de verwerking van dikke wand opgerolde pijpplaten en de verwerking van dikke wand opgerolde pijpstukken, dus de vraag zal groter en groter zijn, maar er is nog steeds een zeer duidelijke kloof met vreemde landen,45# spoel, en alleen 10% is handmatig snijden; De CNC snijmachine is slechts een deel van de totale deklaag. 10%,16Mn gelaste stalen pijp, waarvan het aandeel van NC plasma snijden is klein. In de industriële productie omvat het thermisch snijden van dikke wandspoelpijp in het algemeen het snijden van gas, het snijden in plasma, het snijden in lasers enzovoort. Onder hen, plasma snijden heeft een groter bereik dan gas snijden Meer efficiënt. Fine plasma snijtechnologie is dicht bij laser snijden in de kwaliteit van het snijden van materiaal oppervlak, maar de kosten zijn veel lager dan laser snijden. Daarom, sinds de succesvolle ontwikkeling van de Verenigde Staten in het midden van de jaren vijftig, wat de nauwkeurigheid van de machinatie verbetert. Het toont grote voordelen bij het sparen van materialen en het verbeteren van de arbeidsproductiviteit. Dit leidt tot de ontwikkeling van plasmasnijtechnologie van handmatige of semi-automatische tot NC, die een van de belangrijkste richtingen van NC snijtechnologie is geworden. NC plasma-snijtechnologie is een set van high-tech technologieën zoals NC technologie, plasma-snijtechnologie en inverter-stroomvoorziening technologie. De ontwikkeling ervan is gebaseerd op de gemeenschappelijke vooruitgang van computer, plasma arc karakteristiek onderzoek, macht elektronica en andere disciplines. De CNC-snijtechnologie begon in de jaren tachtig, en de CNC-technologie voor het snijden van plasma was later. Onlangs hebben enkele binnenlandse universiteiten, onderzoeksinstituten en fabrikanten echter de NC-technologie voor het snijden van plasma bestudeerd en geleidelijk verschillende specificaties ontwikkeld en geproduceerd van NC-plasmasnijapparatuur, waardoor de kloof tussen buitenlandse geavanceerde technologie wordt verkleind. 20 merken, prijs

Het toont grote voordelen bij het verbeteren van de arbeidsproductiviteit. Dit leidt tot de ontwikkeling van plasmasnijtechnologie van handmatige of semi-automatische tot NC, die een van de belangrijkste richtingen van NC snijtechnologie is geworden. NC plasma-snijtechnologie is een set van high-tech technologieën zoals NC technologie, plasma-snijtechnologie en inverter-stroomvoorziening technologie. De ontwikkeling ervan is gebaseerd op de gemeenschappelijke vooruitgang van computer, plasma arc karakteristiek onderzoek, macht elektronica en andere disciplines. De CNC-snijtechnologie begon in de jaren tachtig en de CNC-technologie voor het snijden van plasma was later. Onlangs hebben enkele binnenlandse universiteiten, onderzoeksinstituten en fabrikanten echter de NC-technologie voor het snijden van plasma bestudeerd en geleidelijk verschillende specificaties ontwikkeld en geproduceerd van NC-plasmasnijapparatuur, waardoor de kloof tussen buitenlandse geavanceerde technologie wordt verkleind. Vandaag bespreken we het verpakkingsproces van de dikke bobine.

Verplaats de stalen pijp twee keer om te lassen en de gewalste pijpgewricht te versterken, en breng deze dan naar het lasplatform voor lassen.


Q355b Grote diameter dikke wand opgerolde pijpHet praktische effect is geweldig



Continue pijp is toegewijd aan het produceren van alle soorten van de omtrek van de naad, longitudinale circumferentiële continue pijp en penstock, en wordt hervormd op basis van dezelfde specificatie en model van de traditionele pijprolapparatuur.

Fair price.Om de lassekwaliteit van de stalen spoelpijp te kunnen vaststellen, is een keuring van de lassen noodzakelijk. Na het lassen worden alle lassen getest met een continue ultrasone automatische foutdetector om de NDT-dekking van de lassen te verzekeren. Als er defecten zijn, zal het automatisch alarm en spray merken, en de productie zal de procesparameters op elk moment aanpassen om de defecten op tijd te elimineren.

Het materiaal van een dikke wand opgerolde pijp is 10ţ 20_;, 35෥, 4535; met de naam gewone stalen pijp en gelegeerde stalen pijp.

Reinig het afglijden van de ijzeroxide-schaal in het proces van trommelplaat om te voorkomen dat de ijzeroxide-schaal wordt vastgemaakt en het oppervlak van de stalen plaat.

.De dikte van de warmgewalste dikke wandspoel is over het algemeen groter dan 20mm, en de buitenste diameter is 450-3000mm. De warmgewalste dikke wandspoel wordt gewalst, gelast, gevormd,Q235B Grote diameter dikke wand opgerolde buis, geribd en defect detectie onder de voorwaarde van de verwarming van stalen plaat. Soms is de wanddikte relatief dik en is secundaire verwarming nodig. Het wordt gekenmerkt door een kleine buitendiameter tolerantie en een uniforme wanddikte. Het is belangrijk dat de warmgewalste dikke wandspoel de eigenschappen van de grondstoffen niet zal beschadigen. Het nadeel van een dikke rolpijp is dat de behandelingstijd lang is. Er wordt veel gebruik gemaakt van warmgewalste dikke breedbandpijp: cilinder, hydraulisch, brug, rol, enz.

Over het algemeen kan het proces van de uitbreiding van de diameter van spiraalvormige pijpproducten in drie fasen worden verdeeld. Het is de eerste ronde fase: de sectorblokken worden geopend totdat alle sectorblokken de stalen pijp bereiken. Op dit moment is de straal van elk punt in de stalen pijp bijna hetzelfde binnen het stappenbereik en is de stalen pijp voorradig afgerond. De tweede fase is de nominale binnendiameter: de sector begint de bewegingssnelheid van de voorste positie te verminderen totdat hij de vereiste positie bereikt, namelijk de binnenste omtrek van de afgewerkte pijp met kwaliteitseisen.

Bij het walsen van de pijp moet de oppervlakteschade van de stalen plaat worden voorkomen. De delen met ernstige krassen moeten voor de overgang worden gepolijst en de wanddikte van de gepolijst delen mag niet lager zijn dan de ontwerpwanddikte.